Google inchide site-urile Google Business Profile

Intr-o stire recenta, Google a anuntat ca site-urile realizate prin intermediul Google Business Profile vor fi inchise. Această mișcare semnificativă marchează o schimbare importantă în modul în care afacerile mici își construisera prezenta online cu ajutorul site-urilor din profilul de Google Business.

Începând cu martie 2024, Google va închide site-urile create folosind Google Business Profile. După această dată, vizitatorii care încearcă să acceseze aceste site-uri vor fi redirecționați automat spre profilul de afaceri al companiei respective. Dacă nu se iau măsuri până pe 10 iunie 2024, acești vizitatori vor întâlni eroarea “404 – Pagina nu a fost găsită“. Această schimbare necesită o atenție imediată din partea afacerilor pentru a asigura o tranziție fără probleme către alternative.

De ce Google a decis să închidă site-urile Google Business Profile?

Google a luat această decizie pentru a se concentra pe oferirea unor servicii mai robuste și personalizate prin alte platforme. Acest pas reflectă dorința companiei gigant de a încuraja afacerile să folosească soluții mai avansate și adaptabile pentru nevoile lor online precum realizarea unui website cu ajutorul unei echipe de dezvoltatori web specializata pe aceasta nisa.

Ce inseamna aceasta schimbare si cine va fi afectat de aceasta schimbare?

Schimbarea va afecta afacerile care se bazează pe site-urile Google Business Profile pentru prezența lor online. Asta înseamnă că aceste site-uri nu vor mai fi disponibile, iar afacerile trebuie să găsească alternative pentru a-și menține vizibilitatea online. Mai pe scurt, orice adresa web care se termina cu business.site si negocio,site va fi eliminate din campul website din profilul Business, iar website-ul nu va mai putea fi accesat niciodata.

Ce trebuie să faceți dacă veți fi afectat? (Sfaturi și pași de urmărit)

Pentru a vă asigura că prezenta online a business-ului rămâne neafectată de schimbările Google, este esențial să acționați rapid. Începeți prin a selecta un furnizor de servicii web profesioniale, capabil să vă ofere opțiuni pentru achizitionarea unui domeniu și să vă asiste în crearea unui site web de prezentare eficient pentru afacerea dumneavoastra. Luați în considerare criterii precum stabilitatea serverului, suportul pentru clienți, securitatea și fiabilitatea acestuia. După ce noul site este gata, asigurați-vă că efectuați redirecționarea corespunzătoare de pe vechiul site Google Business Profile. În cazul întâmpinării unor dificultăți tehnice, nu ezitați să solicitați ajutorul unui expert în dezvoltare web.

Atentie la campaniile de Google Ads sau alte metode de promovare a site-ului realizat prin Google.

Gestionarea campaniei de Google Ads și a altor reclame conectate la site-ul Google este crucială în contextul închiderii site-urilor Google Business Profile. Este important să revizuiți toate campaniile publicitare pentru a vă asigura că acestea sunt actualizate și redirecționate către noul site web. Acest lucru implică actualizarea URL-urilor în anunțuri și modificarea oricăror mesaje promoționale pentru a se alinia cu noua prezență online. De asemenea, este esențial să monitorizați performanța campaniilor după aceste schimbări pentru a identifica și ajusta orice probleme, asigurându-vă astfel că investițiile în publicitate continuă să genereze un trafic relevant și să atingă obiectivele de marketing stabilite.

Date importante de stiut: Martie 2024

  • În martie 2024, Google va închide oficial site-urile create prin Google Business Profile. Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă pentru afacerile care se bazează pe aceste platforme pentru prezența lor online.

Date importante de stiut: 10 Iunie 2024

  • Până pe 10 iunie 2024, redirecționările de pe site-urile Google Business Profile către profilurile de afaceri vor fi încă active. După această dată, aceste redirecționări vor înceta, iar vizitatorii vor întâmpina erori de tip “404 – Pagina nu a fost găsită”. Această dată limitează perioada în care afacerile pot asigura o tranziție netedă către noile lor site-uri web și trebuie să fie marcată ca un termen limită pentru aceste modificări.

Opteaza pentru realizarea unui site de prezentare cu oferta speciala Google Business Profile la doar 399 euro.

Crearea unui site de prezentare custom, oferă beneficii semnificative, mai ales pentru afacerile care migrează de la Google Business Profile. LIGHT IT, cu experiența sa în digitalizarea afacerilor și dezvoltarea web, oferă o soluție profesională și accesibilă. La prețul promoțional de doar 399 de euro, veți primi un site web complet, care cuprinde urmatoarele:

  • Design prestabilit in tema cu business-ul dvs.
  • Pagina Acasa
  • Pagina Despre Noi
  • Pagina Servicii
  • Pagina De Contact
  • Gazduire Web inclusa pentru 1 an.
  • Domeniu .ro la alegere

Aceasta este o oportunitate excelentă pentru a obține un site web personalizat, reprezentativ pentru brandul dvs., care să vă îmbunătățească prezența online și să vă conecteze eficient cu clienții.

administrator
Cu o pasiune profundă pentru tehnologie și inovație, mă concentrez pe crearea de soluții web care nu doar că satisfac nevoile clienților noștri, dar le și depășesc așteptările. Sunt dedicat în a transforma viziunea afacerilor în website-uri impresionante, ajutând companiile să își crească prezența online și să atingă noi culmi în era digitală.

Leave A Comment